søndag 17. juli 2022

Chicagos beste plate siden 1984


 15. juli slapp Chicago sin nye studio skive. Det er åtte år siden sist. Utgivelsen kom svært overraskende. Min påstand er at dette er den beste Chicago-plata siden Chicago 17 i 1984. 

Den nye plata heter "Born for this moment" og tittelsangen er en av tre - fire klare hit-låter. 

Chicago har holdt det gående i 55 år. Den nye plata er nummer 38 i rekken. Hva er historien bak at gamlegutta plutselig slår til med et mesterverk etter nesten 40 år på det ujevne. De første platene var fantastiske, ikoniske, så fikk de en dupp etter at gitaristen Terry Kath skjøt seg selv i russisk rulett. Med Chicago 17 i 1984, ble de en av verdens mestselgende grupper.

Så hva forløste det uventede mesterverket fra 2022?

Robert Lamm, en av de tre originale medlemmene, forteller at han gikk hjemme og kjedet seg under pandemien. Så begynte han å skrive låter sammen med en kjenning fra byen Chicago, Jim Peterik, mest kjent for låten "Eye of the tiger". Låtene var ment til en ny solo-plate fra Lamm, men så tok gutta i bandet et telefonmøte og besluttet at dette skulle bli en ny Chicago-plate. 

For meg, som har fulgt Chicago siden guttedagene, er det stort at de er tilbake - bedre enn noensinne.

Neil Donell er "nye" Peter Cetera. Chicago må alltid ha en tenor som kan synge Cetera-sanger som "If you leave me now". Donell er den beste Cetera-erstatningen Chicago har hatt siden Cetera sluttet i 1985. Han synger til tider bedre Cetera enn Cetera. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar